fredag 12 februari 2016

Katagrillen!

Jeanette & jag har nu varit nere på Phuket mer än 25 gånger och det har varit många härliga stunder på denna underbara ö. Första gångerna vi var nere så var det bara en vecka! Vi hade för mycket hästar och för många barn för att det skulle gå att stanna längre. Men oj vad vi hann med. Första gången körde vi nästan 40 mil motorcykel runt på Phuket.

Efter alla dessa resor ner så har vi malt igenom de flesta av de tusentals grusvägar som ligger lång bort från de stora vägarna och vad mat beträffar så har vi plöjt igenom det mesta. Idag kan vi sitta och bedöma valet av rissort i en vanlig "fried rice" i riktigt nördiga analyser. En av de allra bästa och trevligaste ställena att äta på i Kata var "Katagrillen". Absolut inga vita dukar, inga "köttbullar" och de vingliga borden täcktes som sig bör av vaxdukar! Här serverades enkel men fantastiskt vällagad thaimat. Öppet till 02:30 på nätterna och det var många thailändare som stannade till för att hämta hem lite mat. Thep och hans fru "Appen" (var nog tänkt Appel) hade öppet sju dagar i veckan och bakom den enkla restaurangen som låg uppe vid matmarknaden vid bergsvägen i Kata hade de dessutom en egen trädgård där allt grönt odlades!

Under senare år började Thep att prata om Chaiyapoom, om jag fattat rätt så är det Appens hemby. De hade planer på att stänga ner restaurangen i Kata efter många år för att slå sig ner "hemma". För oss så var det tur att detta inte skedde på flera år men för två år sedan berättade Thep att det nu var bestämt. Sagt och gjort och den sista måltid vi åt hos dem var nästan andäktig! Vi pratade om att vi skulle komma upp och hälsa på någon gång men det har ännu inte blivit av, men jag är övertygad om att vi snart är där. Vi skall bara hitta fram där ute på byvägarna långt norr om Bangkok!

Thep vid grillen på sin restaurang i Kata.
Hela gänget på plats!

Thep gillade nog mig i alla fall...


Sedan drog hela flyttlasset iväg till Chaiyapoom och restaurangen i Kata står fortfarande kvar men drivs nu i ny regi. Vi har aldrig ätit där sedan Thep och Appen flyttade och så får det nog förbli. Betydligt färre gäster och ett försök att "fräscha upp" restaurangen talar sitt tydliga språk. Nu är Thep och Appen sedan några år "hemma igen" och uppe i Chaiyapoom är det full fart. Naturligtvis har de en enkel men fantastisk restaurang och även höns och egna odlingar. Man har även börjar odla ris i större skala! Skall bli jättekul att få komma upp och hälsa på. Kommer med rapport här i resebloggen senare.

Risproduktionen i full gång...Det är tydligen full fart uppe på fälten.
Det skall visst expanderas...

Egna höns naturligtvis...

Där vill man gärna äta...

Som tur är så har vi naturligtvis funnit andra guldkorn nere på Phuket och de som följt med på våra Seniorresor ner vet vad vi talar om. Idag är LARB och TIC-TAC två favoriter som vi gärna visar dem som reser med oss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar