lördag 1 april 2017

Ryan Air först ut med "Cupéseating...

Att Ryan air skulle bli först är ju knappast förvånande. De har ju tidigare försökt med att ta betalt för toalettbesök ombord och även ett tidigare experiment med "ståplatser" på kortare flighter där ett antal personer fick stå längst bak i kabinen med bälten under start och landning för att sedan kunna gå i kabinen under flygningen. Inget av dessa "innovationer" blev dock bestående.

Nu har man dock tagit fram ett nytt koncept som Ryan Air kallar "Cupéseating". Detta innebär att sätesrader vänds mot varandra i kabinen. Tanken är att familjer och större resesällskap skall kunna få bättre gemenskap under flygningen. Det är tänkt att det skall finnas 4-6 avdelningar i varje flygplan och dessa platser kommer att kosta något mer.

Personligen så tror jag att detta kan bli en succé speciellt för barnfamiljer. Ryan Air har premiär den 3 juni med denna seatning och från Sverige så blir Stockholm/Skavsta-Paris Beauvais samt Stockholm/Skavsta-Rhodos först ut. 5/6 går första turen till Paris 14:50. Blir spännande att se om detta blir en succé eller inte...


Seniorresan till Phuket.
Travweekend i Tallinn.
Sensommarresan till Rhodos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar